Cottover

Rajaa tuloksia
 • Väri
  • Koko
   • Hinta
    • Leikkaus
     • Tuotetyyppi
       302 tuotetta
      Rajaukset:
      Cottover

      Cottover

      Vaatteita voisi verrata sanansaattajiin, sillä ne kertovat paljon siitä keitä me olemme. Juuri tästä syystä profiilivaatteet kannattaa valita huolella. Se mitä valitset päällesi, lähimmäksi kehoasi, vaikuttaa ympäristöön ja omaan terveyteesi, mutta tämän lisäksi myös monen ihmisen työoloihin.

      CottoVer Collection –vaatteet valmistetaan ajatellen ihmistä ja ympäristöä. Vaatteet ovat Joutsenmerkki-, GOTS- ja Öko-Tex-sertifioituja. Cottoverin vaatteissa käytetään ainoastaan 100 %:sta luomu- ja Reilun kaupan puuvillaa. Kun valitset Cottoverin profiilivaatteet, niin osallistut pyrkimyksiin luoda ympäristöä säästävää tekstiiliteollisuutta Bangladeshissä. Tämä vaikuttaa miljoonien ihmisten elämään yhdessä maailman köyhimmistä maista.

      MIKSI VALITSISIT YMPÄRISTÖMERKIN?

      Ympäristömerkintä auttaa sinua tekemään valintoja, jotka kuormittavat ympäristöä mahdollisimman vähän. Sertifioitu tuote täyttää kyseisen organisaation antamat asiaankuuluvat kriteerit ja on riippumattomasti vahvistettu. Cottover on valinnut ympäristömerkit, jotka yhdessä kattavat sekä laadun, terveyden, ympäristön että työolot.

      Sillä on väliä, millaisia vaatteita ostat! Puuttuiko valikoimastamme jokin tuote? Saat kaikki Cottoverin tuotteet kauttamme. Tutustu koko valikoimaan täältä.

      COTTOVER: TIETOA LUOMUPUUVILLATUOTTEISTAMME

      Kestävän kehityksen turvaaminen asettaa monia taloudellisia, sosiaalisia ja ekologisia haasteita. Tänä päivänä on entistä tärkeämpää, että kaikki kantavat oman vastuunsa toimintansa globaaleista vaikutuksista. Tekemällä tietoisia ostopäätöksiä ja ostamalla Cottoverin sertifioituja luomupuuvillatuotteita olet tekemässä maailmasta parempaa paikkaa. Jokainen ostos on ääni niille tuotteille ja yrityksille, joiden haluat menestyvän jatkossakin.

      Cottover tuotteet valmistetaan Bangladeshissa, jossa tekstiiliteollisuus työllistää 3,5 miljoonaa ihmistä. Se on merkittävä toimiala muodostaen 80 % koko maan vientituloista. Tuotannon kasvattaessa BKT:ta asukasta kohden, köyhyys vähenee ja elinolot kasvavat. Valittaessa toimittajat, jotka investoivat kestävän kehityksen mukaiseen tuotantoon ja parantavat työskentelyolosuhteita, voimme kannustaa muiden toimittajien tekevän samoin. Edistät kestävää kehitystä valitsemalla korkealaatuiset sertifioidut tuotteet. Yhdessä voimme muuttaa tekstiiliteollisuuden suuntaa. Valitessasi Bangladeshissä valmistetun tuotteen, joka on valmistettu ihmisiä ja ympäristöä ajatellen autat vaateiden valmistajia kiinnostumaan investoimaan ympäristöystävällisiin käytäntöihin ja parantamaan työoloja. Näin me kaikki voimme edistää kestävää kehitystä.

      VALMISTUSKETJU

      Puuvilla tulee kahdelta Reilun kaupan viljelijältä Intiasta. Puuvilla on ekologista eikä siinä ole käytetty kemiallisia tuholaismyrkkyjä. Kun puuvilla kuljetetaan viljelijältä seuraavalle toimittajalle sen mukana seuraa tarkistuksen tehneen tahon erityinen todistus, joka auttaa meitä seuraamaan puuvillan valmistuksen kaikkia vaiheita. Siksi voimme olla varmoja, että vaatteet todella on valmistettu luomupuuvillasta ja toimittajat ovat valtuutettuja.

      Puhdistettu puuvilla kuljetetaan kehräämöön, joka valmistaa langoista kangasta. Olemme toimineet yhteistyössä kahden intialaisen kehräämön kanssa. Polyesterikuitu, jota käytetään muutamassa mallissa, on valmistettu GRS-standardien mukaan kierrätetystä materiaalista.

      Valmis kangas toimitetaan vaatevalmistajalle Bangladeshiin, missä kankaat värjätään ja vaatteet valmistetaan. Kemikaalit, joita näissä prosesseissa käytetään, on perusteellisesti dokumentoitu ja niiden on täytettävä sekä GOTS:in että Joutsenmerkin vaatimukset. Kaikki toimittajat ketjussa kontrolloidaan vuosittain GOTS:in toimesta.Cottover-malliston ympäristömerkit kattavat yhdessä koko tuotantoketun ja tuotteet sekä osoittavat niiden täyttävän tietyt laatua, terveyttä, ympäristöä ja työoloja koskevat vaatimukset. Nämä sertifikaatit tarjoavat turvallisuutta sekä asiakkaillemme että meille.

      REILU KAUPPA – FAIRTRADE FINLAND

      Reilu kauppa on kansainvälinen merkintä, joka taistelee köyhyyttä vastaan. Reilun kaupan tuotteet voi erottaa muista puuvillavaatteista Fairtrade Certified Cotton -merkinnän avulla. Puuvillan viljelijöille taataan vähimmäishinta, joka kattaa puuvillan kestävän tuotannon kulut. Puuvillan viljelijä saa myös ylimääräisen palkkion, joka voidaan investoida koko yhteisön hyväksi esimerkiksi kouluihin, sairaaloihin tai kaivoihin. Reilulla kaupalla on myös kriteerit demokratiaan ja se vaatii, että työntekijöillä on oikeus järjestäytyä. Lapsilla tulee olla mahdollisuus käydä koulua eikä työskennellä. Kaikki luomutuotteissa käytetty puuvilla tulee Reilu kauppa -sertifioiduilta tuottajilta.

      JOUTSENMERKKI

      Joutsenmerkki eli pohjoismainen ympäristömerkki on Suomen tunnetuin ympäristömerkki. Joutsenmerkittyjen vaatteiden ympäristövaikutukset ovat alhaiset kaikissa tuotantovaiheissa, raaka-aineesta aina valmiiksi tuotteeksi. Vaarallisia kemikaaleja vältetään valmistuksen aikana. Joutsenmerkki tekee vaatimuksia työolojen parantamiseksi ILO:n perusyleissopimusten mukaisesti ja valvoo myös tiukasti laatuvaatimuksia.

      ÖKO-TEX

      ÖKO-TEX on kansainvälinen tekstiilien testaus ja sertifiointijärjestelmä. Merkki takaa, ettei valmis tuote sisällä haitta-aineita, jotka voivat aiheuttaa allergioita tai muita terveysongelmia. Saadakseen ÖKO-TEX-merkin tulee tuotteen läpäistä laboratoriotestit, jotka osoittavat, ettei niistä löydy terveydelle haitallisia torjunta-aineita, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä. Testit tehdään riippumattomissa tutkimuslaitoksissa.

      GOTS – GLOBAL ORGANIC TEXTILE STANDARD

      GOTS on tekstiilin ekologisuuden ja eettisyyden sertifikaatti. Sertifikaatti myönnetään ainoastaan luonnonmukaisesti viljellyille luonnonkuiduille (luomu). Vaatteen ei kuitenkaan tarvitse olla kokonaan valmistettu luonnonkuidusta, vaan luonnonmukaisesti viljeltyä kuitua pitää olla 70-95 % tai 95-100 % tuotteesta. Valmistuksessa ei saa käyttää terveyteen tai ympäristöön haitallisesti vaikuttavia kemikaaleja. GOTS:n avulla varmistetaan, että ILO:n (International Labour Organization) perussopimuksia noudatetaan ja että jäljitettävyys koko toimitusketjussa on nähtävissä.

      ACCORD ON FIRE AND BUILDING SAFETY IN BANGLADESH

      Accord on riippumaton, lailliseesti sitova tuotemerkkien ja ammattiliittojen välinen sopimus turvallisen ja terveellisen vaatetus- ja tekstiiliteollisuuden luomiseksi Bangladeshissa. Accord kattaa tehtaat, jotka tuottavat mm. valmiita vaatteita.

      BSCI (BUSINESS SOCIAL COMPLIANCE INITIATIVE)

      BSCI on eurooppalaisten kauppaketjujen kehittämä sosiaalisen laadunvalvonnan malli ja vastuujärjestelmä. Sen tavoitteena on ns. riskimaiden tavarantoimittajien työolojen parantaminen kansainvälisten sopimusten vaatimalle tasolle, elämiseen riittävä palkka sekä selkeyttää ja yhtenäistää yritysten tekemää tavarantoimittajien valvontaa. Yhteistyön tavoitteena on varmistaa, että kuluttajille tarjottavat tuotteet on valmistettu sosiaalisesti ja eettisesti hyväksyttävissä tuotanto-olosuhteissa.

      TEXTILE EXCHANGE

      Textile Exchange on voittoa tavoittelematon maailmanlaajuinen organisaatio, joka työskentelee kestävän tekstiiliteollisuuden vastuullisen toiminnan sekä kestävien materiaalien, kuten luomupuuvillan eteen.

      MISTRA FUTURE FASHION

      Mistra Future Fashion on tutkimusohjelma, joka keskittyy kiertotalouteen ja siihen miten nykyinen lineaarinen teollisuus voi muuttua kiertotaloudeksi, jolla on mahdollisimman vähän ympäristövaikutuksia. Heidän vuorovaikutteinen lähestymistapansa koostuu mm. suunnitellusta toimitusketjusta, kuluttajista, kierrätyksestä ja yhteistyöstä tutkimusryhmien ja alan yhteistyökumppanien kanssa.

      CLEAN SHIPPING INDEX

      Clean Shipping Index on voittoa tavoittelematon organisaatio ja sen tavoitteena on, että laivayhtiöt toimivat ympäristönäkökohdat huomioon ottaen pisteyttämällä alukset. Kuljetusten ostajat voivat käyttää Clean Shipping Indexiä laskeakseen ja minimoidakseen ekologisen jalanjälkensä.