Brodeeraukset

Rajaa tuloksia
 • Hinta
   0 tuotetta
  Brodeeraus eli konekirjonta tarkoittaa nykypäivänä koneellisesti kankaaseen neulalla ja langalla ommeltavaa kuviota tai merkkiä. Historia ulottuu jopa 30000 vuotta ennen ajan laskun alkua. Arkeologit ovat löytäneet fossiilisia jäänteitä vahvasti käsin tikatuista koristeellisista vaatteista Lähi-Idästä. Alkujaan kirjotut vaatteet ovat olleet korkean statuksen merkki. 1700 luvulla Englannissa kirjonta taito merkitsi tytön siirtymistä naiseuteen. Teollisen vallankumouksen aikaan 1800 luvulla kehittyivät brodeeraus koneet ja massatuotanto lisääntyi. Nykyään brodeeraus on todella paljon erilaista kuin aikaisemmin, kun kuviota alettiin digitoida tietokone ohjelmilla. Vaikka brodeeraus on muuttunut ajan kuluessa, niin se tulee aina olemaan suosittu tapa koristella tuotteita.

  Brodeeraus tuo tuotteeseen ylellisen yksilöinnin ja on monien mielestä tyylikkäin ja laadukkain tapa urheiluseurojen ja yritysten yhtenäisen ilmeen luomiseen.

  BRODEERAUKSEN HINNOITTELUUN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT

  Brodeeraus vaatii enemmän alku valmisteluja, mitä esimerkiksi lämpösiirtopainatus. Esimerkiksi logot pitää digitoida (kirjonta ohjelman tekeminen) brodeerauskoneelle. Mitä suurempi ja yksityiskohtaisempi logo, sitä suuremman työn se vaatii. Meillä digitoinnit lähtevät 40 €:sta ylöspäin. Siksi yksittäin tehtävät logo brodeeraukset tulevat kalliiksi ja määrät on hyvä olla yli 10 kpl. Esimerkiksi nimien brodeeraus valmiilla fonteilla ei vaadi digitointia ja niitä voi tehdä edullisemmin.

  Aloituskulujen jälkeen hinnoittelu menee tikkien eli ompeleiden määrän ja tilauserän koon mukaan. Pienessä rinta logossa on vähemmän tikkejä kuin isossa selkälogossa, jossa voi olla jopa kymmeniä tuhansia tikkejä.

  MITÄ VOIDAAN BRODEERATA?

  Lähes kaikkia vaatteita voidaan brodeerata, mutta joka paikkaan yksilöiminen ei ole mahdollista. Suosittuja brodeerattavia tuotteita ovat kevyt toppatakit, pikee paidat ja lippikset.

  Brodeerauksella voidaan tehdä myös valmiita kangasmerkkejä, jotka voidaan ommella tai painaa tuotteeseen, jos merkin taustalle lisätään liimapinta.

  Brodeerauksen plussat:

  Erittäin tyylikäs ja ylellinen yksityiskohta tuotteeseen.

  Erittäin hyvin kulutusta kestävä.

  Brodeerauksen miinukset:

  Kalliimpi yksilöintitapa.

  Isommat brodeeraukset monesti todella kalliita.

  Yleensä pitempi toimitusaika.

  Pienet yksityiskohdat voivat olla mahdotonta toteuttaa hyvällä laadulla.